Hoe is het om stage te lopen bij EKKO?

Een passende stage zoeken kan nog best lastig zijn. Waar let je op en wat kun je verwachten? De beste informatie krijg je natuurlijk van de stagiairs die jou zijn voorgegaan. Daarom lees je hier over de ervaring van de vier huidige stagiairs van EKKO.

Hoe is het om stage te lopen bij EKKO?

Christina (Vormgeving)
Als stagiaire vormgeving is elke dag bij EKKO anders. Van posters maken tot social media-uitingen en advertenties vormgeven; alles kan bij EKKO. Op maandag beginnen we altijd met een weekoverleg om prioriteitenlijstjes op te stellen en te kijken waar iedereen mee bezig is. Daarna begin ik het lijstje af te werken. Elke dag komt er eigenlijk wel een klein opdrachtje tussendoor geglipt, dus ik heb zelden niks te doen! Verder werk ik nauw samen met de marketingstagiairs, zij leveren vaak foto's en teksten aan die ik dan moet verwerken in een mooi vormgegeven uiting. Kortom; een stage bij EKKO is divers, leerzaam en er is altijd wel iets te doen.

Tom (Marketing & PR)
Maandag beginnen we met de marketing- en vormgevingafdeling meestal met een gesprekje over wat er gedaan moet worden en wat de bijzonderheden zijn. Na dit gesprek zet ik meestal gelijk mijn koptelefoon op om aan de ticketsales te beginnen. Hier zet ik alle verkopen van de afgelopen week in een excelsheet en stuur deze data naar de boekers. Als ik klaar ben is het meestal al wel tijd voor lunch, tosti’s, avocado’s en sriracha. Na de lunch update ik de website en zet ik foto’s online van het weekend. De rest van de week ben ik meestal bezig met Instagramstories, het aankondigen van nieuwe shows, gastenlijstplekken, het beantwoorden van de telefoon, het updaten van de spotify-lijsten en het regelen van de posterrondes. Donderdagavond ga ik meestal naar een show in EKKO en vrijdag probeer ik meestal een kleine vrijmibo op kantoor te doen, wat niet altijd lukt, maar het maakt van EKKO een goede combinatie van werk en feestelijkheid!

Fleur (Vormgeving)
Hoi, ik ben Fleur, 19 jaar en ik woon in Rotterdam. Bij EKKO ga ik voornamelijk (samen met Christina aka Chris) over de ontwerpzaken. We maken uitingen voor bijvoorbeeld Instagram en Facebook, we maken advertenties voor evenementen maar het allerleukste om te doen vind ik posters ontwerpen! Als er een band komt optreden in EKKO mogen wij de poster maken en dat is supervet, ik kan daar eigenlijk al mijn creativiteit in kwijt. Verder doe ik natuurlijk ook altijd gezellig mee met de vrijmibo en ga graag naar concertjes in EKKO.

Timothy (Marketing & PR)
Elke week beginnen we bij EKKO met een gesprek over wat er aankomende week moet gaan gebeuren. Mijn taken liggen voornamelijk bij het promoten van wat er de komende week in EKKO gaat plaatsvinden. Ik houd de infomail in de gaten en de berichten die binnen komen via Facebook. Er heerst hier een enorm fijne sfeer en dat maakt het in mijn ogen echt een fijne plek om te werken. Verder verdiep ik mij in de club avonden en kijk ik mee hoe wij deze (nog) beter kunnen maken. Met andere woorden heb ik een vrij divers takenpakket. Zelf ben ik vaak aanwezig bij hiphop- en dance-avonden. Uiteraard is het hoogtepunt elke dag de lunch en maak ik vaak een Italiaanse tosti en ja... die is enorm lekker!

Nieuwsgierig geworden?
↳ ekko.nl/vacatures

do 16 05 2019

EKKO Bemuurde Weerd WZ 3 3513 BH Utrecht
T: 030 231 7457 E: