Nieuws

In 2021 bestaat EKKO 35 jaar, maar mogelijkheden om uitgebreid te feesten zijn er (nog) niet. Juist daarom kijken we nu vooruit: in een zesdelige podcastreeks vertellen twaalf gasten uit de muziekindustrie hoe poppodia zijn gekomen waar ze nu staan, welke veranderingen er gaande zijn en wat er volgens hen nog zou moeten veranderen om poppodia levensvatbaar te houden. Hoe ziet Het Poppodium van de Toekomst eruit?

Van 19 tot en met 24 april openen Utrechtse podia eindelijk - tijdelijk - de deuren voor publiek. In heel Nederland vinden deze maand proefevenementen, 'pilots', plaats. Ook door TivoliVredenburg, De Helling, Stadsschouwburg Utrecht, Podium Hoge Woerd en EKKO wordt uitgeprobeerd hoe testen voor toegang bij coronaproof programma in zijn werk gaat.  

Met deze pilots gaat de overheid de bereidheid, beheersbaarheid en uitvoerbaarheid van het sneltesten onderzoeken, en doen de podia en kunstinstellingen ervaring op. De pilots zijn de eerste stap naar een echte heropening van de cultuursector: na de testperiode kan de routekaart hopelijk sneller worden bewandeld.  

Pilotbezoekers met een ticket moeten een negatief testbewijs laten zien om naar binnen te kunnen. Op www.testenvoortoegang.nl staat alles over dit proces en de deelnemende testlocaties. De coronaprotocollen blijven daarbij gehandhaafd, dus ook de 1,5 meter. De concert- en voorstellingsgebonden horeca mag wel open voor een drankje. Ook kunnen de zalen naar volle ‘coronacapaciteit’ worden benut. Een pilot is daarmee anders dan een Fieldlab: dat zijn (grootschalige) proefevenementen waarbij wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan. Hierbij worden doelbewust coronamaatregelen losgelaten; bij de pilots gebeurt dat niet.  

EKKO programmeert 3 pilots op De Nijverheid: 
22 april - Hoorcollege: Upsammy & Luke Cohlen 
23 april - Luwten
24 april - Laster

EKKO is weer open! In het kader van de laatste persconferentie kan EKKO weer volop concerten en clubnachten organiseren. Per 23 maart 2022 is het voor programma's in EKKO niet meer nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien. Ook hoeft er geen afstand meer gehouden te worden en is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. Kijk hier voor onze hele agenda.

---------------

Heb je tickets voor een show die verplaatst is? Je tickets zijn automatisch geldig voor de nieuwe datum. Kun je niet op deze datum dan kun je het restitutieformulier invullen. Op het mailadres waarmee de tickets gekocht zijn heb je alle informatie ontvangen. Is de show waarvoor je tickets had afgelast dan heb je ook een mailtje ontvangen met de nodige informatie. We verzoeken je het restitutieformulier in te vullen ook als je je ticketgelden wilt doneren. Let wel op, we kunnen enkel de hele transactie restitueren en geen losse tickets. 

Geen mail ontvangen? Check even de spambox en mocht ook daar niks binnen zijn gekomen neem dan even contact met ons op via info@ekko.nl

"En je kunt ze gewoon dragen, dus waarom zou je het niet kopen"

Nu alle muzikale hitte en culturele bedrijvigheid wegvalt, maken we plannen om de zomer alsnog aangenaam heet te maken. Samen met Adrie gooien we onze deuren digitaal open met warmhouders voor jullie. Want die perfect fit voor de zomerdagen, die gaan we samen wel vinden. 

De shirts zijn verkrijgbaar in heren en vrouwen model. Wil je je shirt thuis ontvangen? Koop dan 'Thuis Bezorging' erbij in de webkassa. Wil je je shirt ophalen? Je zult eerst een automatisch mailtje ontvangen met een e-ticket. Wij mailen je later nog de mogelijke pickup momenten door. En tja die koelkasten moeten ook leeg dus wellicht combineren we die pickup momenten wel met een take away vrijmibo.

Bekijk en scoor die EKKO merchandise in onze webshop
↳ www.facebook.com/PoppodiumEKKO/shop/

↳ https://bit.ly/ekko_merch 

Adrie verheugde zich - net als wijzelf - stiekem nog op goed nieuws voor deze festivalzomer, maar we moeten realistisch blijven: ook geen geopend EKKO in het warmste seizoen van 2020. Maar nu alle muzikale hitte en culturele bedrijvigheid wegvalt, maken we plannen om de zomer alsnog aangenaam heet te maken. Binnenkort gooien we onze deuren digitaal open met warmhouders voor jullie. Want die perfect fit voor de zomerdagen, die gaan we samen wel vinden. 

PS: Aan alle kaartkopers: jullie krijgen binnenkort persoonlijk bericht over verplaatste en geannuleerde shows.

Gedimde lichten, benevelde dansvloer, intieme setting. Club EKKO opent haar deuren en nodigt niet alleen jou en je vrienden uit, maar ook spannende  DJ’s, toonaangevende labels en interessante collectieven uit binnen- en buitenland. Wees welkom en neem rijkelijk van ons vernieuwde club-aanbod. 

Meer info over alle events? Klik hier

Komende week starten we met een nieuwe EKKO-campagne, ontworpen door niemand minder dan de moeder van onze huisontwerper Sacha van den Haak; Adrie. Aanleiding is de fascinatie van Sacha voor enerzijds de energie achter de passie van amateurs en anderzijds de diffuse grens tussen amateur ontwerpers en professionele ontwerpers. Wanneer is iets goed? In een kort interview met Sacha meer over de aanleiding voor deze campagne-insteek.

Een passende stage zoeken kan nog best lastig zijn. Waar let je op en wat kun je verwachten? De beste informatie krijg je natuurlijk van de stagiairs die jou zijn voorgegaan. Daarom lees je hier over de ervaring van de vier huidige stagiairs van EKKO.

Op 21 april aanstaande speelt gitaarvirtuoos William Tyler in Utrecht. Muziekjournalist Jasper Willems is groot fan van de Amerikaanse instrumentalist: "Zijn werk is daardoor een soort afspiegeling van hoe ik zelf in de wereld sta: overal en nergens, tussen twee werelden in, en altijd zoekende."

Zaterdag 13 april vindt één van onze favoriete dagen van het jaar weer plaats: Record Store Day. Niet alleen vieren we het bestaan van de onafhankelijke platenzaak, maar ook de authenticiteit ervan. Hoe iedere platenzaak anders is, hoe je op iedere stedentrip toch weer in een ander vinylarchief belandt en je wéér stress hebt omdat die platen nèt niet meer in je handbagage passen.

EKKO Bemuurde Weerd WZ 3 3513 BH Utrecht
T: 030 231 7457 E: