Record Store Day

Zaterdag 13 april vindt één van onze favoriete dagen van het jaar weer plaats: Record Store Day. Niet alleen vieren we het bestaan van de onafhankelijke platenzaak, maar ook de authenticiteit ervan. Hoe iedere platenzaak anders is, hoe je op iedere stedentrip toch weer in een ander vinylarchief belandt en je wéér stress hebt omdat die platen nèt niet meer in je handbagage passen.

Record Store Day

Het grote gatefold artwork, vers uit de folie, stickertje weer op de hoes, een levensgrote poster uitvouwen, voorzichtig dat 180 gram wax eruit om 'm niet te bevlekken met vettige vingers, naald erop, en je brakke zondagochtend is compleet. Die ene zeldzame cassette van Prince of dat verloren album van Marvin Gaye: op Record Store Day wordt je ervaring met platen net wat specialer door allerlei exclusieve releases. Een speciale ode aan de vinyl-ervaring.

De afterparty
Maar eerst nog even dat feestje op de zaterdagavond. Na een overweldigende dag vol muziek, mede-vinylheads, optredens, knokken om die ene gelimiteerde picture disc en het thuis veilig stellen van je platen kan de adrenaline nog steeds door je bloed gieren. Ja? Heel goed! EKKO organiseert op de zaterdagavond namelijk de afterparty van Record Store Day, in samenwerking met Plato. Vijf energieke, vernieuwende bands, met biertjes, verhalen, en discussies over je aankopen. Feels good eh?

do 21 03 2019

EKKO Bemuurde Weerd WZ 3 3513 BH Utrecht
T: 030 231 7457 E: