Educatie bij EKKO

→ Ons educatieprogramma daagt leerlingen uit om in de wereld rondom muziek te duiken.

EKKO is een Utrechts poppodium en kleinschalige nachtclub waar allerlei muziekgenres en community’s samenkomen. Sinds 2016 hebben we verschillende interactieve educatieprojecten ontwikkeld, waarbij de belevingswereld van de leerling centraal staat. Leerlingen ervaren hoe het is om muziek te luisteren, maken, beleven én van achter de schermen mee te maken.

EKKO moedigt leerlingen aan om hun creativiteit de vrije loop te laten en zo meer te leren over muziek en de wereld erachter. Daarbij mogen zij niet alleen stilzitten en luisteren: ze gaan zelf aan de slag, samen met muzikanten en mensen die achter de schermen werken. Ze maken een eigen show, spelen mee met artiesten of bezoeken hier hun eerste concert. Bij EKKO ontdekken leerlingen meer over liveshows, clubnachten en popmuziek.

→ We maken al onze educatieprojecten op maat, voor verschillende jaarlagen en onderwijsniveaus. Ook ontwikkelen we samen met scholen maatwerk educatieprojecten die aansluiten bij specifieke wensen en leerdoelen.

→ We bieden op dit moment vier projecten aan:

Deze projecten zijn allemaal te boeken via Cultuur & School.

→ Heb je een vraag of wil je een educatieprogramma op maat met ons samenstellen? Neem contact op via educatie@ekko.nl

EKKO Bemuurde Weerd WZ 3 3513 BH Utrecht
T: 030 231 7457 E: